16 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

12.11.2014 17:46

        С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005г. всяка трета неделя на месец ноември е обявена за Световен ден на възпоменание към жертвите на пътнотранспортните произшествия.
        През 2014г. това е 16 ноември. На този ден нека си спомним с добро и почетем паметта на хилядите загинали без време по пътищата на нашата страна в резултат на пътнотранспортни произшествия.   

Тъжната статистика за България сочи, че всеки месец при катастрофи са ранени  над 700 души, от които 55 умират. Близо 30% от тежко ранените остават инвалиди за цял живот.

        В името на живота и здравето призовавамe, всички ние заедно - институции и участници в движението, с повече воля и упоритост да обединим усилията си и от възпоменание към жертвите пристъпим към конкретни действия за постигане на нова култура в движението и направим нашите пътища по-безопасни за всички.

        Денят за възпоменание е  учреден с цел хората по цял свят да се замислят за огромните и тежки загуби, които човечеството понася от катастрофите по пътищата. Няма гражданин, който пряко или косвено да не е засегнат от войната по пътищата - близки, роднини, приятели. На  практика броят на загиналите е много по-голям от този, посочен в статистиката. Много хора умират месеци и години след катастрофите, в
резултат на получените травми и последващи във времето усложнения.


МИР НА ПЪТЯ!


Снимки на учениците от 199 ОУ от шествието до пешеходните пътеки в кв. "Левски"Г


ДА НАПРАВИМ ДЕТСКА ПЛАНЕТА!ou199@mail.bg