БИОФЕСТ 2018

07.05.2018 18:57

3 МАЙ 2018 Г. ПОСЕЩЕНИЕ НА НАШИ УЧЕНИЦИ НА БИОФЕСТ 2018 ПО ПОВОД 130-ГОДИШНИНАТА НА

СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

За втора поредна година Биологическият факултет на Алма матер организира БиоФест. Събитието се проведе под патронажа на кмета на гр. София, г-жа Йорданка Фандъкова.

Ученици от 199 Основно училище „Св. Ап. Йоан Богослов” имаха възможност да посетят БИОФЕСТ 2018, да участват в биохимични експерименти и да узнаят къде са скрити тайните на лечебните растения. Децата бяха впечатлени от разказите за „космическите плодове” и от разликите в „уловените” микроорганизми от различни квартали на София.

Голям интерес предизвикаха 3D-изображенията на кости и скелети, както и различните методи за определяне на пол и възраст.                                                                                                     

Имаше демонстрация на водолазна техника и още много интерактивни зони.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     В реално време се снеха персонални отпечатъци  от върха на пръстите на ръцете с мастило върху хартиен носител. Децата гостуваха на Судентски клуб за образование и развитие с екологичен център С.К.О.Р.Е.Ц., където се порадваха на отглежданите животни, рибки и птици.

 

Снимки от събитието можете да откриете в нашата галерия и на следния интернет адрес:

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/novini_i_s_bitiya/biofest_2018_v_sofijskiya_universitet

 


ou199@mail.bg