В памет на Апостола - 142 години безсмъртие!

18.02.2015 16:51


НАРОДЕ????....

Преди 142 години на бесилото увисва един от синовете на България - Апостолът, Лъвът - борецът за "свята и чиста република" и преди всичко за свобода - лична, национална, общочовешка!

Днес е особено важно да пазим, съхраним и предаваме извоюваната свобода, сбъднатата мечта на Дякона Левский, защото "от нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи, да заявим и отстояваме себе си"

Учениците на 199 ОУ винаги са произнасяли с гордост и трепет името на Васил Левски и са почитали неговата памет, защото "времето е в нас и ние сме във времето!" 

Момичетата от Vа клас - Селин, Силвия, Виктория и Петя разказаха на малките ученици от Iа клас за живота и делото на Левски. Показаха нагледно какво е родолюбие и как трябва да пазим името на България и нейните достойни синове!

Учениците  от IIIа и IIIб клас участваха във викторина посветена на Васил Левски. Участниците се разделиха на два отбора - Вихър и Комета. Интелектуалната надпревара беше напрегната и оспорвана до последно, но интересна. Децата бяха оценявани от жури с председател пом.дир. Боряна Ковачева! Оценките бяха заслужени и изкарани с много знания.

Състезанието премина в няколко кръга - въпроси, лично творчество - стихове и рисунки и рецитал на стихове написани за Апостола от български творци на словото.

 Всички участници получиха грамоти!

Разгледайте снимки от 18.02.2015 - ден за почит! 

В памет на Апостола - 142 години безсмъртие!


ou199@mail.bg