Зелено училище в град Сандански

31.05.2015 15:07

От 25.05 до 30.05.2015 ученици  от 2-3-4-5 и 6 клас на 199 ОУ бяха на зелено училище в град Сандански с ръководители Радка Стоева, Елисавета Петрова и Мария Кацарска. Децата активно участваха в организираните извънкласни мероприятия, които оставиха незабравими спомени и щастливи емоции у тях.  

По пътя към град Сандански посетиха най-често изригващият гейзер в света в град Сапарева баня, а също и Ресиловския манастир. Разгледаха стария град "Вароша"в Благоевград  и играха на воля в парк "Бачиново".

Бяха организирани екскурзии до град Мелник  - най-малкият в България, обявен за културно - исторически резерват и град музей, дълбоко врязан в пясъчните пирамиди. Учениците разгледаха Кордопуловата къща, която се смята за най-старата на целия Балкански полуостров. Не пропуснаха да посетят и забележителния Роженски манастир.

Интересно беше и посещението на природния резерват Рупите, както и Самуиловата крепост.

На път за София децата разгледаха останки от крепостта на голямо старинно селище, известно като "Цари Мали Град".

По време на престоя си в град Сандански учениците имаха среща с дейци на народното творчество, които запознаха децата с автентични български музикални инструменти от нашето минало, като някои от тях не се срещат често днес. Запознаха ги с особеностите в изработването на българските носии по поречието на река Струма. В тяхното арт студио учениците и техните ръководители  имаха възможността сами да пишат букви от старобългарската азбука с мастило и калем, както са били писани първите книги. Допълнително буквите бяха позлатени със специално златно фолио и запечатани с лак.

Незабравими емоции и спомени, затвърдиха поговорката:

 "Опознай родината, за да я обикнеш!"

Разгледайте снимките в галерията по-долу.


Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A picture slideshow by Smilebox

ou199@mail.bg